ניצור איתך קשר במידה ומתפנה תור קרוב יותר
הצוות המטפל כולל הרופא מרדים שנמצא בחדר במהלך כל הטיפול (לא עוזב את החדר אפילו לא לשנייה) רופא השיניים המטפל (רופא שיניים מומחה לילדים ונוער או בעל רישיון משרד הבריאות לטיפולים בהרדמה ורופאים מומחים נוספים, בהתאם לצורך) אחות/עוזרת מרדים וסייעת של רופא שיניים.
ברגע שטיפול השיניים מסתיים הרופא המרדים מפסיק את מתן חומרי ההרדמה ותוך מספר דקות הילד מתחיל להתעורר. בשלב זה, הילד עובר לחדר התאוששות שם יהיה בהשגחת אח/ות וכן ההורים עד שהוא מתעורר ומתאושש לחלוטין. ההתאוששות הינה אינדיבידואלית לכול ילד אך אחרי טיפול רגיל היא אורכת בממוצע כשעתיים. בזמן זה אנו מצפים שהילד יחזור לעצמו, כלומר יוכל לשתות מבלי להקיא, ילך לשירותים וירגיש טוב.
בשום פנים אין להפחיד את הילד ולתת לו הרגשה שהטיפול בהרדמה הוא עונש על שלא שיתף פעולה בטיפול רגיל. חשוב מאוד שההסבר יהיה בהקשר חיובי. יש להסביר לילד שבגלל שאתם כהורים מבינים שקשה לו לעשות את הטיפול בצורה רגילה אתם רוצים להקל עליו ולכן בחרתם בדרך של הרדמה כללית. דבר זה לעיתים קרובות מוריד לחץ וחרדה אצל הילד. ניתן להיעזר בדימוי של נסיך או נסיכה שלהם שיניים יפות ובריאות וכי המטרה לעשות להם שיניים כמו לנסיך/ה. אם הילד סבל קודם מכאבי שיניים אפשר להסביר לו שהטיפול יעלים את הכאב ויאפשר לו לאכול כמו שצריך ולישון טוב בלילה וכן שלא יצטרך יותר לבלוע תרופות בגלל השיניים.
טיפול בהרדמה אינו מסוכן יותר מאשר ביצוע ניתוחים פשוטים אחרים בהרדמה. הסיכון הוא נמוך ביותר ובעיקר מדובר בהפרעות לנשימה. נוכחות רופא מרדים מנוסה תמנע בעיות בהרדמה ברוב הגדול של המקרים ותהפוך את הטיפול לפשוט ביותר לביצוע.
- כשלא ניתן להשיג שיתוף פעולה – בגיל הרך אך גם בילדים ונוער הסובלים מחרדה דנטלית. - בילדים שזקוקים לטיפול נרחב הן מבחינת כמות הטיפולים והן מבחינת חומרתם. במקרה כזה הילד נדרש לשיתוף פעולה לאורך מספר רב של טיפולים הכרוך במתח וחרדה כל פעם מחדש. נוצר מצב שלילד נמאס, קשה לו להמשיך להתמודד ולעיתים קרובות התוצאה שהוא `נשבר` באמצע הטיפול. אז נאלצים לסיים את הטיפולים בהרדמה כללית אך כבר ההתנסות הטיפולית זכורה להם כחוויה לא נעימה ונדרשים מאמצים רבים לחוויה מתקנת. - מתן מענה מיידי במספר רב של מוקדים בעייתיים בחלל הפה הגורמים לכאבים וסבל (כגון מוקדי זיהום מרובים בעששת הבקבוק או בעששת דוהרת). הטיפול מאפשר חזרה לתפקוד תקין במהירות ובטיפול חד פעמי. - טיפול שיניים בהרדמה כללית מאפשר מתן טיפול באיכות גבוהה מאוד. בטיפול רגיל בילדים קטנים, ילדים פעילים מאוד או חרדתיים. קיים קושי לטפל בצורה טובה בגלל הצורך לקצר בטיפול, הפסקות מרובות קושי בפתיחת הפה לאורך זמן, חוסר סבלנות וסבילות נמוכה. - ילדים ונוער עם מגבלות גופניות שיתקשו לשבת (טכנית) במהלך סדרה של טיפולים כמו בילדים הסובלים משיתוק מוחין. - בילדים ונוער עם מגבלות התפתחותיות/ שכליות כגון פיגור שכלי, תסמונת דאון אוטיסטים שהתקשורת הלקויה איתם מהווה בעיה רצינית בהשגת שיתוף פעולה לטיפול. - ילדים ונוער עם בעיות רפואיות שטיפול חד פעמי עדיף עפ"נ סדרה של טיפולים בגלל הדחיפות שלהם כמו לפני טיפולים כמותרפיים או הקרנות. - טיפולים מורכבים הדורשים שיתוף פעולה של מספר מומחים בו זמנית ומתאפשר טיפול משולב.
מינון חומר ההרדמה משתנה במהלך הטיפול. בהתחלה יש צורך במתן חומר בכמות גדולה ולאחר שהילד נרדם הוא מקבל חומר בקצב נמוך יותר שיספיק לשמור אותו ישן. הרופא המרדים הנמצא עם הילד מפקח כל הזמן שכמות חומר ההרדמה תהיה מתאימה לשלב בטיפול. ברור, שגיל ומשקל משפיעים על כמות חומר ההרדמה והרופא המרדים מצויד במכשירי ניטור שמקילים עליו לקבוע את הכמות המתאימה.
הילד נכנס לחדר הטיפולים ביחד עם הוריו. בזמן שהילד יושב על ההורה או בשכיבה על כסא הטיפולים מספרים לו סיפור עושים לו היכרות עם מכונת ההרדמה (מדמים אותה למחשב פיקוד של מטוס) ותוך כדי מניחים לו את מסיכת ההרדמה (מסיכת טייסים) על הפנים דרכה הוא יקבל את חומר ההרדמה. התהליך עצמו הוא קצר מאוד ובגלל אופי החומר לרוב הם גם לא זוכרים את השלב הזה (במיוחד אם הילד התנגד להנחת המסכה על פניו). בשלב זה ההורים יוצאים מחדר הטיפולים הרופא המרדים ממשיך בביצוע שלבי ההרדמה ובהמשך רופא/ת השיניים מבצע את הטיפול.
על תהליך ההרדמה עצמו ניתן להסביר לילד שהוא צריך לנשום אויר קסום דרך מסיכה מיוחדת. האוויר הזה כמו במטה קסמים גורם להם לישון כמו בארץ האגדות. בזמן שהם ישנים מבצעים להם את כל הטיפולים מבלי שהם ירגישו דבר וכשהם יתעוררו הכול יגמר.
ברוב המקרים, לקראת סוף התחלפות השיניים הראשוניות בשיניים קבועות, בגילאים 11-13. במקרים מיוחדים: בעיות ביחסים בין הלסתות, בליטה גדולה של שיניים עליונות או צפיפות גדולה של השיניים מומלץ להיבדק בגיל מוקדם יותר, כלומר עם בקיעת טוחנות קבועות ראשונות סביב גיל שש - אז המומחה ליישור שיניים יחליט אם יש לחכות או יש להתחיל לטפל.
• שיתוף פעולה מלא של הילד ומילוי כל הוראות האורתודונט. • שמירה קפדנית של היגיינת הפה וצחצוח שיניים יסודי מספר פעמים ביום. • טיפול תקופתי סדיר אצל השיננית (הורדת אבנית וטיפול בפלואוריד) ובדיקה תקופתית אצל רופא השיניים לילדים
חדש! מהיום ניתן להזמין תור מהיר ללא שם משתמש וסיסמא. היכולת פתוחה בפני כל מבקרי האתר – גם אם אינכם לקוחות מכבידנט קיימים!