יישור שיניים לילדים ומבוגרים
יישור שיניים לילדים ומבוגרים
במהלך תחלופת שיני החלב (הנשירות) בשיניים קבועות אצל ילדים, מתגלים לעיתים ליקויי סגר ויחסים לא תקינים בין הלסתות. כאשר השיניים בולטות, מסובבות, בהטיה או מחוץ לקשת השיניים, או כשיש צפיפות או מרווחים בין השיניים וכשהיחסים הסיגריים בין השיניים ויחסי לסתות אינם תקינים, נדרש טיפול אורתודנטי ליישור השיניים ולתיקון ליקויי הסגר.
מהי הסיבה לאי סדירות השיניים ולליקויי הסגר?
1. תורשה – יחסים בין-לסתיים לא תקינים.
2. הרגלים – מציצת אצבע ומוצץ, דחיפת לשון, נשימת פה וכו`.
3. עקירה מוקדמת של שן חלבית בגלל עששת או חבלה, או חוסר שן מולד והשארת הרווח שנוצר ללא שומר מקום.
מדוע מומלץ לטפל בליקויי סגר?
ליקויי סגר עלולים לגרום לתופעות שונות: מראה לא אסתטי של השיניים והפנים, בעיות תפקודיות של מערכת הלעיסה, הפרעות בנשימה ובדיבור, אי יכולת לסגור את הפה, יובש ודלקות חניכיים. שיניים שאינן במקומן הנכון קשות יותר לצחצוח והן פגיעות יותר לעששת ולדלקות חניכיים.
כיצד מתבצע טיפול יישור שיניים?
• יישור השיניים מבוצע באמצעות מכשירים קבועים המודבקים של השיניים ובעזרת מכשירים שניתן להסירם (פלטות ומכשירים פונקציונליים). הטיפול הנפוץ הינו על ידי סמכים ממתכת הדבוקים לשיניים וחוט מתכת המחבר ביניהם ועליו קפיצים שונים. החוט מוצמד למקומו בעזרת גומיות. כאשר מותחים את החוט מופעל לחץ על השיניים הגורם לתזוזתן בכיוון הרצוי.
• אופן הטיפול נקבע ע"י האורתודונט לאחר ביצוע הבדיקה וקביעת האבחנה. לצורך הבדיקה נדרשים לרוב צילומי רנטגן, אנליזה ממוחשבת של יחסי הלסתות והשיניים, צילומי פנים ותבניות גבס של קשתות השיניים.
משך הטיפול האורתודנטי תלוי בגיל ובחומרת ליקוי הסגר ויכול להימשך כשנה וחצי ויותר. הסמכים והחוטים מודבקים בלסת אחת או בשתי הלסתות לפי הצורך. במקרה של חוסר מקום נדרשת לעיתים עקירת שיניים קבועות.
חובה להקפיד על הצחצוח ועל היגיינת השיניים וכן על ביקור תקופתי אצל השיננית:
• לפני תחילת הטיפול חובה לסלק את כל מוקדי העששת בפה. בנוסף, מידי חצי שנה, יש צורך בבדיקה ובצילומים אצל רופא השיניים, לצורך גילוי הימצאות מוקדי עששת וטיפול בהם.
• בתחילת הטיפול מומלץ לעיתים שימוש במכשיר פונקציונלי או רסן לתיקון היחסים הבין-לסתיים.
• בסיום הטיפול מקבל הילד "פלטה לרטנציה" (מכשיר נייד) שתפקידה לשמור על תוצאת הטיפול שהושגה בעזרת המכשיר הקבוע (טבעות וסמכים). הילד הולך עם הפלטה עד להשלמת בניית העצם סביב השיניים שעברו תזוזה וייצובן המלא של השיניים בפה.
האם הטיפול כואב?
לאחר הדבקת הסמכים ומתיחת החוט בפעם הראשונה, קיימת אי נוחות ועלול להופיע כאב עקב הלחץ המופעל על השיניים. לאחר מספר ימים מתרגלים ללחץ, ההולך ונעלם עם תזוזת השיניים.
גורמים להצלחת טיפול יישור שיניים:
• שיתוף פעולה מלא של הילד ומילוי כל הוראות האורתודונט.
• שמירה קפדנית של היגיינת הפה וצחצוח שיניים יסודי מספר פעמים ביום.
• טיפול תקופתי סדיר אצל השיננית (הורדת אבנית וטיפול בפלואוריד)
ובדיקה תקופתית אצל רופא השיניים לילדים.
יישור שיניים באמצעות קשתיות (פלטות) שיניים שקופות
תכירו את שיטת הטיפול החדשני, שמציע יישור שיניים בהליך, פשוט, נוח ואסתטי במיוחד >>